DISCOPATÍA ó PROTUSION DISCAL LUMBAR

Obro aquest blog en data 22 d' Octubre de 2.010, per tal de tenir per escrit l'evolució així com l'aprenentatge d'aquesta molesta lesió de columna. També per compartir les vostres experiencies amb la intenció de que entre tots aprenguem a portar-ho millor... i també potser ajudar a prevenir-la a d'altres.
En cas que us interessi participar-hi féu-m'ho saber i us donaré accés a que podeu encabir-hi entrades. Molta Salut a Tots...




sábado, 23 de octubre de 2010

Mal d'esquena i l'ús de la bicicleta

Caminar amb bicicleta és un dels esports aeròbics millors que pots practicar per enfortir el teu cor i pulmons, per cremar calories, mantenir-te en forma, estar a l'aire lliure i en contacte amb la naturalesa, entre unes altres diverses bones raons.
Ara bé, si ets aficionat a caminar amb bicicleta o, més encara, si ho fas de manera “professional” tingues present aquests consells per evitar dolors d'esquena, espatlles o cintura:
-Assegura't d'utilitzar la bicicleta correcta d'acord a la superfície en la qual vols caminar. És a dir, no és el mateix si només passeges amb bicicleta per un dels parcs de la teva ciutat a si fas mountain bike. L'estil apropiat de bicicleta contindrà i suportarà millor al teu cos.
-També tingues cura que sigui de la grandària adequada al teu cos: per saber quin és la nostra mesura hem de col·locar-nos sobre la bicicleta, amb les cames una a cada costat del quadre i els peus recolzats en el pis. En aquesta posició, la distància que hi ha entre el tub horitzontal del quadre i l'entrecuixa ha de ser de vuit a deu centímetres.
-Pel que fa al seient i al manillar: han d'estar també a l'altura adequada. Pel que fa a aquest segon, la teva mateixa esquena et dirà com és l'altura ideal, quan no molesti serà perquè està bé. Això sí, recorda que si camines per terrenys sinuosos, com més elevat estigui el manillar més senzill et serà.
-En general –encara que dependrà també del tipus de bicicleta-, la postura per caminar ha de ser de forma tal que la teva esquena queda lleument arquejada cap amunt. Col·locar l'esquena en forma d'arc lleuger invertit et permetrà enfortir la zona dels abdominals i absorbir millor qualsevol impacte que es produeixi en el camí.
-Utilitza una velocitat apropiada: que el pedalar no et sigui massa costós, així estaràs evitant tensionar massa el teu cos i no forçar la teva esquena.
-Les espatlles han d'estar lleugeres, relàxa-les. Si els tibes t'estaràs contracturant i provocant dolor en el coll i la part alta de l'esquena.

Contraindicacions de l'ús de la bicicleta pel mal d'esquena
2ª part

No hay comentarios:

Publicar un comentario