DISCOPATÍA ó PROTUSION DISCAL LUMBAR

Obro aquest blog en data 22 d' Octubre de 2.010, per tal de tenir per escrit l'evolució així com l'aprenentatge d'aquesta molesta lesió de columna. També per compartir les vostres experiencies amb la intenció de que entre tots aprenguem a portar-ho millor... i també potser ajudar a prevenir-la a d'altres.
En cas que us interessi participar-hi féu-m'ho saber i us donaré accés a que podeu encabir-hi entrades. Molta Salut a Tots...




viernes, 22 de octubre de 2010

CAUSES

La degeneració discal és alguna cosa inherent a l'edat. Encara que hi ha factors que poden accelerar l'envelliment del disc. En general tot el que suposa una sobrecàrrega (laboral, deformitats, obesitat) i una alteració en les qualitats del disc (malalties reumàtiques, del col·làgen, mala nutrició).
La deshidratació progressiva d'un o més discos del segment lumbar baix provoca un acostament entre les vèrtebres, conegut com pinçamento discal, que té com a conseqüència que les articulacions vertebrals no treballin de manera harmònica, produint dolor lumbar o ciàtica, si alguna de les arrels del nervi es veu atrapada. (Dr. Moreta - Clínica Teknon)...
****
La degeneración discal es parte del proceso de envejecimiento, pero existen una serie de causas que pueden acelerar el proceso y hacer que una persona relativamente joven presente una degeneración discal avanzada:

• Predisposición genética: algunas familias presentan degeneración discal más precozmente.
• Obesidad: el sobrepeso provoca desgaste acelerado de los discos intervertebrales.
• Falta del ejercicio físico: provoca debilidad de la musculatura erectora del tronco y de la pared abdominal y con ello mayor sobrecarga de peso sobre la columna vertebral.
• Actividad laboral con el levantamiento repetitivo de pesos (sobre todo en malas posturas), estar sentado por periodos prolongados, y la exposición a una vibración continuada (típicamente el martillo neumático).
• Tabaco: el monóxido de carbono del tabaco daña el metabolismo del disco intervertebral. El daño es proporcional al número de cigarrillos que se fuman al día.
• Traumatismos: las intervenciones previas de la columna vertebral y los accidentes de tráfico, laborales o por caídas casuales, provocan la degeneración del disco. Típicamente el disco por encima y por debajo de una zona artrodesada (fusionada) se degenera con el paso de los años al presentar más requerimientos mecánicos.
Font

Al meu cas, va començar amb lumbàlgies puntuals, relacionada a mals hàbits posturals (sobretot en càrregues de pesos), lleuger excés de pes i finalment, sobrecàrrega de la regió per la pràctica de ciclisme de carretera amb una posició de l'esquena excessivament inclinada durant diverses hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario